نکات مهمی که درباره جراحی لثه نمی دانید
لثه ها، وظیفه پوشاندن نواحی حساس دندان مانند ریشه و عصب آن را بر عهده دارند. عوامل زیادی باعث از بین رفتن لثه یا بیماری های لثه مانند التهاب می شود. هدف اصلی جراحی لثه نجات دندان می باشد. روش های مختلفی جهت درمان لثه وجود دارد که انتخاب آن وابسته به میزان سطح سلامت افراد و عامل به وجود آورنده بیماری می باشد. بیماری های لثه ممکن است ناشی از تجمع باکتری و پلاک در داخل دهان، عفونت، مصرف برخی دارو یا ابتلا به بعضی از بیماری های مزمن و … باشد. شاید برای شما سوال پیش بیاید که جراحی لثه چیست و چگونه انجام می شود؟ هدف از جراحی لثه چیست؟ چه روش هایی دارد؟ مراحل جراحی چگونه است؟ چقدر هزینه دارد؟ آیا جراحی لثه درد دارد؟
در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخ این پرسش ها را دریافت کنید.
هدف از انجام جراحی لثه
جراحی لثه، با هدف درمان بیماری های مربوط به لثه انجام می شود. برخی از این بیماری ها می تواند آسیب جدی به بافت لثه وارد کند، از این رو انجام جراحی لثه نزد بهترین دندانپزشک در تهران از اهمیت بالایی برخوردار است. از اهداف جراحی لثه عبارتند از:
- ترمیم بافت های آسیب دیده لثه
- درمان التهاب لثه
- رفع عفونت لثه
- حفظ دندان
- کاهش فاصله بین دندان و لثه
- ترمیم استخوان فک
اقدامات قبل از جراحی لثه
پیش از جراحی لثه، دندانپزشک معاینات لازم را به طور کامل انجام می دهد و تشخیص می دهد که شما به جراحی لثه نیاز دارید یا خیر. این معاینات شامل بررسی دقیق سلامت عمومی دهان و دندان، بررسی دهان، لثه و فک می باشد. سابقه پزشکی خود را باید در اختیار پزشک قرار دهید و در صورت ابتلا به بیماری یا مصرف داروی خاص، حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
چگونگی انجام جراحی لثه
قبل از شروع جراحی، دندانپزشک دندان ها را تمیز کرده و ناحیه مورد نظر را بی حس می کند. برش های کوچکی در امتداد لثه زده می شود. سپس پوشش لثه توسط جراح بالا کشیده می شود تا بخش های زیرین آن نمایان شود. بخش هایی که دچار عفونت شده اند، تراشیده می شود تا باکتری های مضری که ممکن است در آن بخش رشد و تکثیر پیدا کنند از بین بروند. دندانپزشک اقدامات لازم را روی لثه انجام می دهد. پس از اتمام جراحی، پوشش لثه در محل خود یعنی روی دندان ها بخیه می شود. اکثر موارد از بخیه های جذبی برای این کار استفاده می شود.
چه زمانی از پیوند لثه استفاده می شود؟
- مواردی که لثه چسبنده کافی اطراف دندان ها وجود ندارد.
- برای پیشگیری از تحلیل لثه ای که در آینده ممکن است به وجود آید.
- در مواردی که دندان دچار تحلیل لثه شده است و انجام جراحی زیبایی لثه به خاطر موارد زیبایی و یا حساسیتی که بیمار دارد جراحی لثه انجام می شود
- ظاهر شدن ریشه دندان
انواع جراحی لثه
- جراحی پیوند لثه
- جراحی فلپ
- جراحی پیوند استخوان
- جراحی افزایش طول تاج دندان
- جراحی بازسازی بافت لثه
مراقبت های بعد از جراحی لثه
بافت لثه به دلیل پایانه های عصبی زیادی که در خود دارد، بسیار حساس می باشند. افراد پس از جراحی ممکن است درجاتی از درد متوسط تا شدید را تجربه کنند. این مشکل با مصرف داروهای ضد درد کوتاه مدتی که در بازار وجود دارند برطرف می شود. این درد تا 3 روز طبیعی می باشد اما اگر بعد از سه روز بیشتر این درد ادامه پیدا کرد، بیمار باید توسط جراح مورد بررسی قرار گیرد. بخیه های زده شده در لثه یا جذبی هستند و یا باید بعد از 10 روز کشیده شوند. رعایت بهداشت دهان و دندان باید به خوبی انجام شود. پس از جراحی لثه، از استعمال دخانیات خودداری کنید. استفاده از دهانشویه های ضدمیکروبی جهت کاهش احتمال عفونت لثه الزامی می باشد. بعد از جراحی لثه دندان ها به شدت به گرما و سرما حساس می باشند، بنابراین باید برای مصرف نوع مواد غذایی و نوشیدنی ها حتما با پزشک جراح و دندانپزشک مشورت نمود.
پس از جراحی از غذاهای نرم که نیاز به جویدن ندارند استفاده کنید. از انجام فعالیت بدنی و ورزش شدید خودداری نمایید. یک هفته پس از جراحی برای چک آپ و کشیدن بخیه ها ( در صورت استفاده از بخیه های غیر جذبی) به مطب پزشک خود مراجعه کنید.
عوارض جراحی لثه
برای انجام جراحی لثه، حتما به دندانپزشک با تجربه و با مهارتی که سابقه جراحی های موفق دارد مراجعه کنید تا این جراحی برای شما با کمترین عوارض انجام شود.
عوارض جراحی لثه در هر فردی به نسبت مشکلات لثه و نوع جراحی متفاوت می باشد. از بین رفتن بی حسی می تواند باعث بروز درد شود که برای رفع آن می توانید از داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک استفاده نمایید. پس از جراحی، به دلیل حساس شدن لثه و دندان ها ممکن است مشکلاتی در خوردن و آشامیدن ایجاد گردد که پس از گذشت چند روز برطرف می شود. بخیه ها به هیچ عنوان نباید دستکاری شوند، زیرا احتمال تورم، خونریزی و التهاب افزایش پیدا می کند و در نتیجه عفونت ایجاد می شود. در صورت لق شدن دندان در ناحیه جراحی، باید بدانید که این مشکل پس از گذشت مدتی برطرف می شود. در صورتی که این مشکل ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک اطلاع دهید.
هزینه جراحی لثه
برای تعیین هزینه جراحی لثه، عوامل مختلفی در نظر گرفته می شود، از جمله:
- نوع مشکلات لثه
- شدت بیماری لثه
- دستمزد پزشک
- لوکیشن مطب
- نوع جراحی
برای اطلاع دقیق از هزینه جراحی لثه، با مطب دکتر ندا هادی تماس بگیرید.
جراحی لثه با بیمه
چنانچه جراحی لثه فقط به منظور درمان انجام شود، ممکن است تحت پوشش بیمه قرار بگیرد. قبل از جراحی حتما از شرکت بیمه خود درباره تقبل هزینه جراحی لثه سوال کنید. همچنین از دندانپزشک خود سوال کنید که با کدام شرکت بیمه طرف قرارداد است.
پیشگیری از بیماری های لثه
بیماری لثه معمولا به دلیل رشد بیش از حد باکتری و پلاک های دندانی می باشد. در بسیاری از موارد با رعایت بهداشت دهان و دندان مانند استفاده از نخ دندان در طول روز و مسواک می توان از روند پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.
آیا جراحی لثه درد دارد؟
بسته به تشخیص پزشک برای جراحی لثه ممکن است از بی حسی یا بیهوشی استفاده شود. از این رو، حین عمل دردی را متوجه نخواهید شد. پس از جراحی، رفته رفته بی حسی از بین رفته و ممکن است احساس درد در ناحیه جراحی کنید. برای کاهش درد می توانید از داروهایی که دندانپزشک شما برایتان تجویز کرده استفاده کنید. این درد بعد از گذشت مدتی پس از جراحی به طور کامل رفع می شود. در نتیجه شما نباید نگران درد ناشی از جراحی لثه باشید.
کلام آخر
مشکلات لثه ممکن است در اثر عوامل مختلفی و در هر فردی ایجاد شود. با تشخیص پزشک، ممکن است جراحی لثه برای بیمار تجویز شود که می تواند مشکلات لثه را درمان نماید. در صورت عدم درمان به موقع مشکلات لثه، ممکن است عفونت های جدی و بیماری هایی مانند دیابت و مشکلات قلبی را در آینده برای شما ایجاد کند.